„Michelin“ žvaigždutės: virtuvės istorijos

Originalus pavadinimas

Michelin Stars: Tales from the Kitchen

Šalis

Danija

Metai
2017 m.
Žanras
Dokumentika
Trukmė
82
Originalo kalba

anglų, prancūzų, ispanų, danų, japonų

Subtitrai

lietuvių k.

Režisierius
Rasmus Dinesen
Scenarijaus autorius
Rasmus Dinesen, Carsten Holst, Jesper Jarl Becker
Prodiuseris
Jesper Jarl Becker
Garso takelis
Rune Funch

2018 m. lapkričio 7–10 d. Kauno kino centre „Romuva“ vyks Lietuvos gastronomijos savaitei skirta kulinarinių filmų programa, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą ir restoranų šefų gyvenimą.

Gyvename laikais, kai žmonija yra pamišusi dėl maisto: fotografuojamas net ir kasdienis valgis, šlovinami virtuvės šefai, o socialinėje medijoje giriamasi patiekalais tarsi trofėjais. Šis dokumentinis filmas prasiskverbia pro blizgantį paviršių ir siūlo nuoširdų, tačiau be galo aštrų ir aktualų žvilgsnį į „Michelin“ žvaigždutes pelniusių šefų ir jų restoranų kasdienybę. Auksiniame gastronomijos amžiuje šis filmas seka neįtikėtinų meniu ir kulinarijos šventyklų pasakas bei kapsto giliai po „Michelin“ gido istoriją, jo trūkumus ir neretai kritinę reikšmę šiuolaikinei maisto kultūrai.

„Michelin“ žvaigždučių sistema išties yra fenomenalus ir fatališkas veiksnys aukštojoje maisto kultūroje. Režisierius pasistengė, kad pasakojimas apie tai taptų įdomus ne tik aistringiems gastronomams, bet ir kiekvienam naujų istorijų ištroškusiam žiūrovui.“ (A. Račaitytė)

Vaizdo įrašai