Gastronomijos savaitė: Chaenas – ypač tyro aliejaus kraštas

Originalus pavadinimas

Virgin and Extra: The Land of Olive Oil

Šalis

Ispanija

Metai
2018 m.
Žanras
Dokumentika
Trukmė
90
Cenzas
V
Originalo kalba

ispanų

Subtitrai

lietuvių

Režisierius
José Luís López Linares
Scenarijaus autorius
José Luís López Linares
Prodiuseris
José Luís López Linares

2019 m. lapkričio 7 ir 9 dienomis Kauno kino centre „Romuva“ vyks Lietuvos gastronomijos savaitei skirta kulinarinių filmų programa, norintiems pažinti aukštąją maisto kultūrą. Programoje – Japonų filmas „Ramenai“, kuris kviečia į kulinarinę kelionę po Singapūrą bei ypač tyro Chaeno aliejaus spaudimo užkulisiai filme „Chaenas – ypač tyro aliejaus kraštas“.

„Apetitą keliančių ir norą keliauti skatinančių vaizdų kupiname filme išsamiai pristatoma tūkstantmečius gyvuojanti alyvuogių aliejaus tradicija, įspūdingi aliejaus spaudimo užkulisiai ir aukštoji gastronomijos kultūra.“ (A. Račaitytė)

Chaene alyvuogių aliejus ne tik esminis maisto ingredientas, bet ir gyvenimo būdas. XXI a. čia įvyko alyvuogių auginimo revoliucija: iš Picual, anksčiau tinkamai neįvertintos, tačiau neabejotinai embleminės krašto alyvuogės, šiandien spaudžiamas bene geriausias pasaulyje ypač tyras alyvuogių aliejus. Filme apie patirtus iššūkius kalba alyvuogių augintojai ir garsūs šefai, kurie revoliuciją mato iš gastronomijos ir vartojimo perspektyvos. Filmas atskleidžia neatrastą mažai pažįstamo Ispanijos regiono grožį.

Vaizdo įrašai